Slaapproblemen of was er meer aan de hand?

Graag vertel ik u wat meer over onze ervaring met BSM.
Afgelopen oktober zijn wij na een voorspoedige zwangerschap en bevalling ouders geworden van een prachtige dochter. Na een eerste periode van aan elkaar wennen merkte we al snel dat ze eigenlijk alleen maar ontspannen was als ze werd vastgehouden.
Slapen in haar eigen bedje of haar even neerleggen in de box leverde direct een meisje op dat over haar toeren aan het huilen was. Voor ons een teken dat er iets aan de hand moest zijn.
Na het uitsluiten van de gebruikelijke babykwaaltjes zoals krampjes en reflux zijn we toch verder gaan zoeken. Ons gevoel vertelde ons wel dat ze niet ´ziek` was dus zijn we verder gaan kijken in de alternatieve geneeskunde. Een bezoek aan de homeopaat en osteopaat bracht geen oplossing.

Het einde van mijn zwangerschapsverlof kwam in beeld en er kwam toch wat meer druk op de ketel, ik had het gevoel dat ik ze niet zonder mij kon en dat zorgde voor een hoop stress. Op aanraden van een familielid zijn we bij Lukkie Zijlstra uitgekomen.
Tijdens onze eerste afspraak nam ze alle tijd om de korte levensloop van onze dochter te doorlopen. Ook bijzonderheden tijdens zwangerschap en bevalling waren al een mogelijke oorzaak van haar gedrag gaf Lukkie aan.
Nadat ik het hele verhaal verteld had gaf Lukkie aan dat ze een mogelijke oorzaak zag. Onze dochter is namelijk geboren met haar handje naast haar hoofd. Hierdoor zou er een verkeerde stand in de nek kunnen zijn ontstaan. Het gevolg hiervan was scheefstand en overprikkeling van de nervus vagus waardoor het Sympatisch zenuwstelsel constant werd geactiveerd. Dit geeft ook onrust en gevoel van onveiligheid.

Voor mij was het direct duidelijk dat dit aan de hand moest zijn. Ze schetste precies alle symptomen die onze dochter liet zien. Voor mij was het al een hele grote opluchting dat we erachter waren wat er aan de hand was, maar was er ook een oplossing voor?
Gelukkig wel, Lukkie heeft haar twee keer (heel voorzichtig) behandeld, waarbij we na de eerste keer al ontzettend veel verbetering merkte. Ze liet zich nu slapend in bed leggen zonder direct weer wakker te schrikken, ze was veel meer ontspannen en als ze huilde was die niet meer het huilen dat door merg en been ging. De tweede behandeling ging al veel makkelijker, er was minder weerstand en onze dochter kon zich makkelijker overgeven aan de houdingen die Lukkie aangaf.

We zijn ondertussen drie maanden verder, onze dochter is nu ruim 7 maanden en ik mag zeggen dat we een heerlijk meisje hebben dat zich goed ontwikkeld en vol vertrouwen de wereld aan het ontdekken is.
Ik ben nog steeds erg blij dat we Lukkie hebben leren kennen en dat ze ons zo goed heeft kunnen helpen.

Anne van Eekelen.