Na mijn HBO opleiding heb ik eerst in het Voortgezet Onderwijs voor de klas gestaan. Vervolgens heb ik gewerkt met lichamelijk beperkte kinderen en met kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum.
Vervolgens heb ik een studie aan de Open Universiteit gevolgd, (Sociale Wetenschappen) en heb een paar jaar de Academie voor Beeldende Kunsten gevolgd.

Speltherapie
In de eerste 10 jaar dat wij op Schouwen-Duiveland woonden heb ik in samenwerking met anderen de Speel-o-theek in Zierikzee opgericht.
Na 16 jaar in de politiek actief te zijn geweest, ben ik weer op mijn oude nest teruggekeerd. Ik wilde heel graag een praktijk voor kinderen met leer-ontwikkelings- en gedragsproblemen starten.
Om die reden ben ik in 2003 gestart met mijn praktijk voor speltherapie-en begeleiding van kinderen.

Om mezelf verder te bekwamen in de dingen die ik nog graag wilde leren, ben ik direct doorgegaan met studeren.
Dit werd eerst de Dru Yoga opleiding en tegelijkertijd deed ik de opleiding tot BSM de Jong® Therapeut.
Daarna heb ik de opleiding Motorische Remedial Teaching en de opleiding  Embryonal Integrated Therapy gevolgd. In combinatie met de cliënten die bij mij komen studeer ik ieder jaar verder. Op deze wijze blijf ik zo up to date mogelijk.

Aan de ene kant benut ik voor al mijn cliënten mijn achtergrond  als BSM de Jong® en Integrated Therapist, met alle opleidingen en cursussen die ik tot nu toe heb gevolgd.

Vanaf 2006 gebruik ik voor mijn praktijk de naam: Praktijk voor BSM de Jong ® Therapie.