Ik ben Lukkie Zijlstra. Ik ben in 1954 in Groningen geboren.
Vanaf 1976 woon ik samen met mijn gezin op Schouwen-Duiveland.
Wij woonden eerst in Zierikzee en sinds 1994 in het prachtige dorpje Dreischor.

Na mijn HBO opleiding heb ik eerst in het Voortgezet Onderwijs voor de klas gestaan. Daarna heb ik gewerkt bij lichamelijk beperkte kinderen en bij kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum.
Daarna heb ik bij de Open Universiteit de richting Sociale Wetenschappen gestudeerd en heb een paar jaar de Academie voor Beeldende Kunsten gevolgd.

Speltherapie
In de eerste 10 jaar dat wij op Schouwen-Duiveland woonden heb ik in samenwerking met anderen de Speel-o-theek in Zierikzee opgericht.
Na 16 jaar in de politiek actief te zijn geweest, ben ik weer op mijn oude nest teruggekeerd. Ik wilde heel graag een praktijk voor kinderen met leer-ontwikkelings- en gedragsproblemen starten.
Om die reden ben ik in 2003 gestart met mijn praktijk voor speltherapie-en begeleiding van kinderen.

Om mezelf verder te bekwamen in de dingen die ik nog graag wilde leren, ben ik direct doorgegaan met studeren.
Dit werd eerst de Dru Yoga opleiding en tegelijkertijd deed ik de opleiding tot BSM de Jong® Therapeut.
Daarna heb ik de opleiding Motorische Remedial Teaching en de Integrated Therapy gevolgd.

Aan de ene kant heb ik een achtergrond van de BSM de Jong® en als Integrated Therapist, maar daarnaast heb ik ook het spirituele en meer meditatieve pad gevolgd.

Vanaf 2006 heb ik de praktijk uitgebreid tot praktijk voor BSM de Jong ® Therapie.

Eigen visie
Na de cursus tot kindercoach heb ik de afgelopen jaren nog diverse workshops en cursussen gevolgd, waardoor ik mijn eigen visie op een positieve opvoeding en empathische begeleiding van kinderen heb mogen ontwikkelen.
De waardevolle contacten met kinderen zijn een enorme verrijking in mijn leven.
Vooral jonge kinderen zijn zo zuiver in hun gevoelens en emoties en zij delen veel ervaringen en gevoelens met mij. Er is zoveel vertrouwen in elkaar dat (jonge) mensen vaak ook hun verstrikkingen en blokkades met mij durven delen.

In mijn werk ben ik gewend om zowel methodisch en beleidsinhoudelijk te werken en begeleiding te geven aan vernieuwing- en veranderingsprocessen bij mensen. Maar ik vertrouw de laatste jaren steeds meer op mijn intuïtie.

Dit vraagt om zeer goede contactuele- en communicatieve vaardigheden die gericht zijn op empathie, wederzijds respect, wederkerigheid en waardering.
In mijn werk ontmoet ik gelukkig ook veel jong volwassenen, vaders en moeders, maar ook steeds meer oudere mensen.
Zo mogelijk en nodig werk ik graag samen met derden. Dit kan een doorverwijzer zijn, b.v. een osteopaat, een leerkracht of een kinderarts.

Familieopstellingen
Ik heb ervaring in het geven van diverse cursussen en trainingen gericht op win / win situatie en ben gewend om in groepsdynamische processen positief en stimulerend te werken.

Het kan ook zijn dat ik de hulp in roep van Andrea Meijer. Zij begeleidt familieopstellingen, zodat iemand snel inzicht krijgt in zijn/ haar verstrikkingen.

Het vraagt ook om een zeer goed inlevingsvermogen, een hoge mate van verdraagzaamheid, waarbij we ons volledig open stellen voor de ander, zodat we die ander de emotionele steun kunnen verlenen die nodig is.
Op die wijze kan die ander zijn of haar weg makkelijker weer vervolgen.

Voldoening
Door al deze ontmoetingen en ervaringen is iedere dag een verrassing, geeft het nieuwe uitdagingen en sprankelende inzichten.